Zinchenko u Cityju

Guardiola doveo još jedno, ali neočekivano pojačanje

Edmir Škorić

Ukrajinski reprezentativac Oleksandr Zinchenko mogao bi da potpiše za Manchester City.

Devetnaestogodišnji krilni nogometaš dao je dva gola u 26 nastupa prošle sezone za ruski klub Ufa, u koji je 2015. godine stigao iz Šahtara.

Kakav je talent, najbolje pokazuje činjenica da je igrao za Ukrajinu na sve tri utakmice Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Iako nije zvanično, prema nekim sajtovima on je već član engleskog tima i sigurno da će imati veliku čast da dijeli svlačionicu s brojnim zvijezdima i svojim idolima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dodajmo da je igrao i za mlade ukrajinske selekcije, a da je rođen u decembru 1996. godine u ukrajinskom gradu Radomyshl.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.