Foto: EPA

Zrinjski - Legia 1:1

Zrinjski i dalje u igri: U Varšavu s nadom u prolaz

Edmir Škorić

Nogometaši Zrinjskog i Legije odigrali su u Mostaru prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka, a na kraju je susret završen rezultatom 1:1.

Zrinjski je bio autsajder protiv poljskog velikana, no Mostarci su uspjeli da odigraju dobru utakmicu i da, unatoč visokim temperaturama, ostanu neporaženi.

Prvo poluvrijeme dosta lošije u odnosu na drugo. U prvim minutama utakmice Legia je bila opasnija, potom je Zrinjski prebacio igru na polovicu Poljaka, ali bez pravih prilika.

Tek nastavak donosi uzbuđenja. Otvorilo se nakon što je Legia u četvrtoj minuti nastavka stigla do pogotka.

Sjajni ofanzivac Legije je pogodio snažnim udarcem iskosa s desne strane, a samo minutu ranije je također imao dobru šansu. 

Nisu se gosti dugo radovali. Već u 57. minuti Bilbija ubacuje iz kornera, a Matija Katanec sjajno pogađa za 1:1. 

U posljednjih pola sata igre dobar nogomet, imali su i jedni i drugi svoje šanse, no meč je završen rezultatom 1:1. Svakako da je ovo dobar rezultat za Zrinjski, obzirom na jačinu rivala. No, isto tako je jasno da će Plemići morati da poderu kožu u Varšavi za eventualni prolaz u treće pretkolo. Ali šanse definitivno postoje.

Podsjećamo, Zrinjski je naš posljednji predstavnik u Evropi nakon što su prerano ispali i Sloboda, Radnik i Široki Brijeg.

Zrinjski - Legia 1:1 (Katanec 57/ Nikolić 49)

Zrinjski: Kozić, Peko, Tomić, Barić, Stojkić (c), Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Katanec, Bilbija.

Legia: Malarz, Jodlowiec, Lewczuk, Guilherme, Duda, Nikolić, Hloušek, Kucharczyk, Rzezniczak, Broz, Moulin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vidi video! Vidi video!
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.