Njemački reprezentativac ide na Etihad

Bild: Pep još jedno pojačanje pronašao u Bundesligi

Ugledni sportski list Bild tvrdi da je Pep Guardiola doveo još jedno pojačanje iz Njemačke. 

Španski trener koji od jula vodi Manchester City vrlo dobro poznaje situaciju u Njemačkoj i nakon Ilkayja Gundogana na Etihad je, prema pisanju Bilda, odlučio dovesti i Leroya Sanea. 

Jedan od najtalentovanijih igrača Evrope i je navodno pristao na ponudu Guardiole da zamijeni Schalke sa Manchester Cityjem, a za njegov ugovor Građani će timu iz Gelsenkirchena na ime obeštećenja isplatiti 50 miliona eura. 

Transfer bi navodno trebao biti realizovan najkasnije sljedeće sedmice i Sane će sa Manchester Cityjem potpisati ugovor u trajanju od četiri godine. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 20-godišnji ofanzivac je prije Schalkea nastupao za Bayer Leverkusen, a u dresu "A" reprezentacije Njemačke je dosad sakupio četiri nastupa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.