Foto: HŠK Zrinjski

Plemići gostuju u Varšavi

Zrinjski priželjkuje iznenađenje i plasman u 3. pretkolo

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski iz Mostara večeras igra revanš meč 2. pretkola Lige prvaka protiv Legije iz Varšave.

Prvi meč ova dva tima završen je rezultatom 1:1, što objema ekipama daje realnu šansu da se plasiraju u narednu fazu. Ruku na srce, poljski šampion će biti u ulozi favorita na domaćem terenu i sve osim njihove pobjede bi bilo veliko iznenađenje. Ali, iznenađenja se u fudbalu dešavaju, pa zašto  Zrinjski ne bi napravio jedno?

Utakmica koja je prošle sedmice odigrana Pod Bijelim brijegom pokazala je da Zrinjski ima adute da se ravnopravno nosi sa Legijom. U večerašnjem duelu Plemićima će nedostajati Filip Arežina, koji zbog zdravstvenih problema nije otputovao u Varšavu, dok su ostali fudbaleri u pogonu.

"Legia je u Mostaru pokazala svoju snagu i stigla je do povoljnog rezultata. U Varšavu smo došli odigrati najbolje što možemo, a želim da ponovimo igru iz drugog poluvremena prvog susreta. Pokušat ćemo onemogućiti Legiju da razvije svoju igru i odsjeći njihove napadače", izjavio je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

U taboru Legije bili su iznenađeni vrućinama koje su ih zatekle u Mostaru, pa se trener ovog kluba Besnik Hasi raduje klimi u Varšavi.

"Raduje me što igramo na svom terenu, gdje ćemo imati podršku svojih navijača. Ovdje nije vruće kao u Mostaru, a i sada bolje poznajemo Zrinjski. Neke igrače sam odmorio na utakmici protiv Jagiellonije i sada od njih očekujem da spremni dočekaju meč sa Zrinjskim. Optimista sam", poručio je albanski trener, koji je dodao da je predstojeća utakmica najvažnija u ovoj evropskoj sezoni Legije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Meč Legije i Zrinjskog igra se večeras u 20:45, a direktan prenos je na Areni Sport. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.