Savladali ekipu Vallette

Zvezda uz dosta muke do trećeg pretkola Lige prvaka

Endin Čaušević

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su večeras na domaćem terenu pobjedu u revanš susretu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Zvezda je večeras sa 2:1 u Beogradu bila bolja od Vallette i tako osigurala plasman u treće pretkolo Lige prvaka. Nakon pobjede na Malti sa 2:1, crveno-beli su i večeras istim rezultatom bili bolji od svog protivnika.

Ipak, nije sve počelo tako bajno za domaće jer su gosti u 11. minuti zaledili Marakanu. Jhonnattann je asistirao, a mrežu Zvezde zatresao je Caruana.

Zvezda je nakon toga svim silama krenula u napad što im se isplatilo u 30. minuti kada je Donald izjednačio na 1:1. Beogradska ekipa u samom finišu utakmice riješila je dileme ko ide dalje kada je za pobjedu Zvezde pogodio Katai.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Crvena zvezda će u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka snage odmjeriti protiv Ludogoreca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.