Na press konferenciji u Šangaju

Mourinho objasnio zbog čega nije poveo Ibrahimovića u Kinu

Manchester United će u narednim danima boraviti na turneji u Kini.

Na spisku od 25 fudbalera nije se našlo ime Zlatana Ibrahimovića, koji boravi na 'produženom' odmoru, a upravo je to i razlog njegovog nepozivanja.

"Izostavio sam Zlatana sa spiska iz razloga što se trenutno odmara od Evropskog prvenstva. Mojoj odluci je prethodilo višesatno analiziranje i konsultacije sa pomoćnicima", rekao je Jose Mourinho na press konferenciji u Šangaju, koji je potom dodao:

"Istina je da su neki igrači koje vodim u Kinu igrali više utakmica od Zlatana na Euru. Rooney, Smalling i Rashford su na spisku, ali ne očekujem da će igrati".

"Ibrahimović je trenutno na odmoru, i fizički i psihički. Trebat će nam odmoran i spreman kada počne sezona", dodao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United će se u Kini sastati sa Borussijom iz Dortmunda (22.7.) i sa Manchester Cityjem (25.7.), a nakon toga slijedi i prijateljski meč protiv Galatasaraya.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.