Iz Širokog Brijega nakon saopštenja PU odlučili

Navijačima Viteza besplatan ulaz na Pecari

Samir Mlaćo

Nakon što su iz Policijske uprave Široki Brijeg izdali saopštenje u kojem se navijačima Viteza zabranjuje organiziran dolazak na večerašnju utakmice između Širokog Brijega i Viteza na Pecari, svi su ostali u čudu zbog ove odluke.

Navodno, ova odluka je donijeta zbog prekasno poslanog zahtjeva iz Viteza, ali iz NK Široki Brijeg odlučili su navijačima iz Viteza koji dođu neorganizovano izaći u susret.

"Formalno-pravno gledano MUP je u pravu. Međutim, mi moramo gledati šire, voditi računa o odnosima s klubovima, a i o činjenici da se nogomet igra za navijače. Moramo poštovati odluku, no svi navijači Viteza koji dođu neorganizirano na utakmicu, svojim vozilima bit će korektno primljeni i imat će besplatan ulaz na tribinu", poručili su iz NK Široki Brijeg za Sportske novosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Večerašnji meč na Pecari igra se sa početkom od 19:30 sati. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.