Razočarani Sarri otvorio dušu

Trener Napolija oblatio Higuaina za sva vremena

Gonzalo Higuain je preko noći uspio natjerati sve Napolitance koji su ga voljeli da ga zamrze, uključujući i trenera Maurizija Sarrija.

Da je njegov transfer u Juventus i više nego kontroverzan jasno je i nakon Sarrijeve izjave, koji je otkrio da se Gonzalo Higuain nije čak ni pozdravio kada je napustio klub u kojem su ga obožavali.

"Očekivali smo barem da nas nazove i da se pozdravi s nama. Teško mi je pričati o njemu nakon one fotografije u Juventusovom dresu, ali pričat ću. Ponudili smo mu identične uslove da ostane ovdje, a on je otišao", započeo je Sarri, te nastavio sa (ne)opravdanim blaćenjem sjajnog napadača:

"Ne vrijedi da plačemo za prosutim mlijekom. Igrali smo i prošle sezone bez njega i nismo bili loši. Ostali smo bez najsnažnijeg napadača na svijetu, ali sada vjerujemo u Manola Gabbiadinija i više ćemo pažnje posvetiti samom kolektivu. O Higuainu ne mogu ništa više reći osim da sam ogorčen. Imam dovoljno godina da me ništa ne iznenađuje, ali iznenadio sam se jer sam očekivao neki rastanak. I moji momci su razočarani, jer smo se svi nadali barem tom pozivu, makar pet minuta prije ljekarskih pregleda".

Podsjetimo, Higuain je u Juventus prešao za ogromnih 94 miliona eura, a u novom klubu je zadužio dres sa brojem 9.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dresu Napolija je fantastični argentinski napadač u posljednje tri sezone odigrao 146 utakmica i postigao 91 gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.