Veznjak Čelika uoči derbija protiv Sarajeva

Hrkać: Nadamo se da ćemo nastaviti pozitivnu tradiciju

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u trećem kolu Premijer lige kao domaćini dočekuju Sarajevo u derbiju starih rivala.Sigurno da se na Bilinom polju u subotu očekuje jedna prava muška utakmica, s mnogo agresivnosti i borbenosti, posebno s domaće strane, budući da imaju taj hendikep kasnog kretanja s pripremama.

Ante Hrkać 24-godišnji nogometaš pred početak sezone na Bilino polje je stigao na posudbu iz zagrebačke Lokomotive, već je ubilježio i dva nastupa, a ovaj igrač može pokriti nekoliko pozicija u ekipi, iako se najbolje snalazi u veznoj liniji.

Umjereni je optimista pred derbi protiv Sarajeva, posebno nakon gostujuće pobjede u Bijeljini.

"Atmosfera u svlačionici je stvarno fantastična, posebno nakon te pobjede u Bijeljini. Nakon prva dva kola možemo biti zadovoljni rezultatima, iako smo protiv Metalleghea u prvoj utakmici mogli znatno bolje proći.Sarajevu svakako veliki respekt, svi znamo kakav je to klub, ali isto tako ako mi budemo pravi oni će imati probleme s nama.Dobro treniramo, osjeti se da rastemo iz dana u dan, jer je ekipa sastavljena skoro u zadnji tren.Imamo i mi dobrih igrača i mislim da će se Sarajevo namučiti s nama, naravno ako svi damo svoj maksimum" ističe Hrkać.

Sarajevo uz sav respekt nije 15 godina pobijedilo na Bilinom polju

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To je svakako motiv više za nas, pričamo svakako i o tome u svlačionici. Sarajevo i da igra protiv juniora Čelika na Bilinom polju, ne bih im bilo lako jer je za njih ovo težak i neugodan teren. Nadamo se da ćemo nastaviti ovu tradiciju, te da ćemo ostati neporaženi" kazao je Hrkać.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.