Zeničani žele nastaviti pozitivnu tradiciju protiv Sarajeva

Pred duel sa Sarajevom

Zeničani žele nastaviti pozitivnu tradiciju protiv Sarajeva

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će na Bilinom polju u derbiju 3.kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Sarajeva. Utakmica koja svakako budi veliku pažnju javnosti, ali i navijača, pretežno gostujućih, koji su najavili dolazak u velikom broju, dok su domaći u bojkotu do ispunjenja svojih ciljeva.

U taboru domaće ekipe vlada pozitivna atmosfera, iako se stručni štab susreće s problemima oko sastavljanja ekipe. Dva standardna i ponajbolja igrača Fenan Salčinović i kapiten Emir Jusić će zbog povreda propustiti utakmicu, što je svakako hendikep za crno-crvene.

Probleme s povredama imali su i Haris Hećo, te Ante Hrkač, ali bi oni prema najavama trebali zauzeti svoje mjesto u ekipi. Svjesni snage bordo ekipe, domaćini su se pokušali što bolje spremiti za ovu utakmicu, a šef struke Kemal Alispahić skautirao je Sarajevo u prva dva kola protiv Željezničara i Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Napomenimo da je Sarajevo bez pobjede u Zenici već 15 godina, a kao i svake sezone u subotu su najavili pobjedu svoje ekipe, međutim crno-crveni će pokušati da nastave tu pozitivnu seriju kada su u pitanju utakmice na Bilinom polju, ali i da dobrim rezultatom potvrde pobjedu iz Bijeljine u prošlom kolu.

Vjerovatni sastav Čelika:Bukvić, G.Popović, Hrkać, Marković, Šivšić, Hećo, Pezer, Hasanović, M.Popović, Haurdić i Brković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi