Strateg Zeničana uoči Sarajeva

Alispahić: Za dobar rezultat moramo biti na visokom nivou

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će od 17:30 sati na Bilinom polju u derbiju 3.kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Sarajeva. Biće to duel starih rivala, koji će sigurno biti poseban za trenera domaće ekipe Kemala Alispahića, koji je bio igrač i trener bordo ekipe.

Na današnjoj press konferenciji u prostorijama kluba, strateg crno-crvenih nada se da i protiv veoma jakog protivnika mogu pokazati dobru igru, te ostati neporaženi, iako sigurno to neće biti nimalo lako.

"Dolazi nam veliki protivnik, nadam se isto tako da ćemo i mi odigrati jednu veliku utakmicu.Kao što sam rekao ranije Čelik je po infrastrukturi i ostalim stvarima jedan od najvećih klubova u BiH, isto tako Sarajevo je možda jedan od najvećih na prostoru bivše države.Ja sam kao igrač rođen u Sarajevu,ovaj sadašnji klub po meni je možda primjer svim klubovima u državi, kako treba napraviti organizaciju kluba i sve ostalo, te im na tome treba odati priznanje. Oni dobro kotiraju, dovode dobre i kvalitetne igrače, tako da je ovaj sadašnji tim Sarajeva veoma jak. Trener koji vodi njihov klub radi veoma dobro i svjesno i želim mu puno uspjeha u radu" ističe Alispahić.

Čelik je za razliku od ekipe Sarajeva čista suprotnost.

"Mi smo za razliku od Sarajeva suprotno dijametralno sastavljani, tako da kažem na brzinu. Evidentno je isto tako da u našoj ekipi postoji određeni pomak, treba isto imati na umu da smo mi dosta stvari preskočili, tako da su moguće i oscilacije, s obzirom na to da još ne izgledamo kao tim. Fizička priprema je sve bolje i bolja, imamo određene probleme s povredama, Salčinović ima povredu, kao i Jusić naš ponajbolji igrač. Poslije utakmice u Bijeljini Hrkać je imao distorziju skočnog zgoba, Hećo se također žalio na povreda. Mi smo svjesni težine zadatke, ko nam dolazi u goste, ova utakmica nam glede rezultatskog smisla može dosta toga donijeti, ali i ne mora s obzirom na to da ima jako puno utakmica, ali bi želio protiv ovako jakog protivnika da vidimo gdje smo u svemu tome.Nadam se najboljem, imamo još dva dana do utakmice, vidjet ćemo osam igrača već imam u glavi, imam par nedoumica koje ćemo riješiti do početka utakmice" kaže trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo su skautirali u prve dvije utakmice protiv Željezničara i Zrinjskog.

"Oni uvijek idu na duplu krunu, veoma su jaki, individualno možda imaju i najbolje igrače u Premijer ligi, ali mi ćemo pokušati taktički da se suprotstavimo. Fizički su oni odlično pripremljeni, ali ne mislim da su velike razlike među klubovima u ligi. Mi moramo trkački dobro odgovoriti, ne znam kako će se otvoriti utakmica. Mi igramo na domaćem terenu, dobar smo klub imamo i mi igrače koji su dosta toga prošli, tako da očekujem veliku borbu i dobru utakmicu" kazao je Alispahić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi