Zrinjski razbio Olimpic s 4:1

Hat-trick Mešanovića, Olimpic za utjehu postigao prvi gol

Edmir Škorić

Zrinjski je nadigrao Olimpic, te slavio s 4:1 u posljednjem susretu subotnjeg programa trećeg kola Premijer lige.

Olimpic je u prva dva meča poražen bez postignutog gola, a večeras su Vukovi s Otoke uspjeli, ako ništa, postići pogodak. No, zato su primili četiri i sada su na gol-razlici 1:9.

Zrinjski je do poluvremena postigao dva gola, pa je mirnije igrao u nastavku utakmice. Vodeći gol postigao je Mešanović u 14. minuti, a na 2:0 povisio je Katanec nakon ubačaja Bilbije u 39. minuti.

Mešanović u desetoj minuti nastavka postiže drugi pogodak za 3:0, da bi Olimpic smanjio u 73. minuti. Hadžića je srušio Stojkić, a upravo iskusni napadač s 11 metara smanjuje na 3:1.

Samo pet minuta kasnije, novi gol u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom. Mešanović je kompletirao sjajnu predstavu hat-trickom i postavio konačnih 4:1.

Mešanović se na listi strijelaca izjednačio s Krpićem i Lendrićem, koji također imaju po tri gola, dok je lider na toj listi Elvir Koljić iz Krupe s četiri gola.

Zrinjski - Olimpic 4:1 (Mešanović 14, 55, 78, Katanec 39/ Hadžić 73 - penal)

Zrinjski: Kozić, Peko, Graovac, Tomić, Barić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Katanec, Bilbija. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic: Bandović, Mikulič, Regoje, Kobiljar, Karić, Hadžić, Drljević, Zolj, Lelić, Udovičić, Vrdoljak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.