Nije se dugo čekalo

Kanter promijenio prezime nakon što ga se porodica odrekla

Turski košarkaš Enes Kanter promijenio je prezime.

Nakon što ga se jučer porodica javno odrekla i zatražila da promijeni prezime, on je to i učinio, pa se sada zove Enes Gulen.

Razlog svemu su njegovi politički statovi, odnosno twittovi koje je pisao protiv predsjednika Turske Recepa Tayyjipa Erdogana.

Enes je 2009. godine sa samo 17 godina otišao u Sjedinjene Države gdje je pao pod uticaj Fethullaha Gulena, lidera pokreta Himzet, pa je zbog toga često imao problema u Turskoj.

Iako ga se porodica jučer odrekla, Enes je saopštio da nema problema s tim, te da "više voli Gulena od porodice".

"Danas sam izgubio oca, majku, braću i svu porodicu koju sam imao 24 godine. Fethullah Gülen me naučio da Bog postoji, bol ne", navodi se u saopštenju centra Oklahome.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.