NBA igraču prijete smrću zbog neuspjelog puča u Turskoj

Kanter na udaru svojih sunarodnjaka

NBA igraču prijete smrću zbog neuspjelog puča u Turskoj

E. Čaušević

Svjetsku javnost prije nekoliko dana potresli su događaji iz Turske u kojoj je jedan dio vojske pokušao izvršiti vojni udar.

Nakon što se situacija donekle smirila, vlasi u Turskoj počele su provoditi sve osobe koje su umješane u neuspjeli puč. Fethullah Gulen je čovjek koji je optužen da stoji na čelu svih ovih radnji.

Poznato je da je turski NBA košarkaš Enes Kanter pristalica Gulena, a nakon propalog državnog udara ovaj košarkaš Oklahome počeo je dobijati prijetnje smrću. Kanter je prije nekoliko dana izjavio da nije dobio poziv u reprezentaciju za Olimpijadu samo zato što ima drugačiji politički stav.

"Umrijet ćeš brzo. Bit ćeš pogubljen", neke su od poruka koje je Kanter dobio na društvenoj mreži Twitter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije