Utakmice 2. kola Prve lige FBiH

Velež dočekuje Jedinstvo, sudar dvije Bosne na Koševu

Endin Čaušević

Ovog vikenda na rasporedu su utakmice drugog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Sedam utakmica Prve lige FBiH na rasporedu je ovog vikenda, dok je meč Orašja i Bratstva odgođen. Jedan od derbija ovog kola, bar po imenima, u Mostari igraju Velež i Jedinstvo. Nekada dva premijerligaša ove sezone će se boriti za povratak u najjači rang bh. fudbala, a snage će ove dvije ekipe odmjeriti danas u Vrapčićima.

Velež je sezonu otvorio remijem na Piroti protiv Travnika što je dobar rezulatat za Rođene s obzirom da su u potpunosti promijenili ekipu. S druge strane, Jedinstvo je poraženo u Bihaću od Orašja.

"Bod iz Travnika će pravu vrijednost dobiti ukoliko na narednoj utakmici protiv Jedinstva ne osvojimo sva tri. Oni su izgubili u prvom kolu i sigurno će tražiti da to nadoknade kod nas, međutim mi imamo svoj cilj. Nova uprava nam je dala nadu i povjerenje, a ovaj rezultat je dobar početak za postavljanje kluba na zdrave noge. Nadam se da ćemo uz podršku naših navijača osvojiti bodove", rekao je trener Veleža, Avdo Kalajdžić.

Utakmica u Mostaru igra se danas od 17:30 sati. U istom terminu danas se igraju još četiri utakmice. Čapljina će dočekati ekipu Zvijezde, dok će Budućnost u Banovićima ugostiti fudbalere Radničkog. Zanimljivo će biti i u Goraždu gdje se sastaju Goražde i GOŠK.

Jedan od derbija igra se na Piroti gdje će se sastati Novi Travnik i Travnik. Novi Travnik je poražen u prvom kolu od GOŠK-a, dok je Travnik remizirao na domaćem terenu protiv Veleža. Ipak, u obje ekipe očekuje se pobjeda u ovom lokalnom derbiju.

"Od utakmice sa Travnikom očekujem prije svega fer i korektnu igru sa obje strane, kako nam se ne bi ponovio slučaj Irhana Smajića kojem ovom prilikom želim što brži oporavak. Nadam se da će igrači da se ponašaju u granicama fair playa iako se radi o derbi utakmici. Očekujem da ćemo pobijediti ovu utakmicu uz pomoć naših navijača Tulonja i svih simpatizera našeg kluba koji u subotu budu na Piroti, ističe golman N. Travnika Arnel Palalić za SportSport.ba.

"U novoj sezoni cilj nam je da se vratimo tamo gdje nam je mjesto i nema se tu šta puno govoriti. Svi smo toga svjesni i dat ćemo sve od sebe da u tome uspijemo. U utakmicu sa Novi Travnikom ulazimo  da osvojimo važne bodove i mislim da neće biti problema. Mislim da smo u boljoj formi i puno više želimo tu pobjedu koja će nam mnogo značiti za dalje", izjavio je mladi napadač Travnika Selmin Đogić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sutra su na rasporedu dvije utakmice. Derbi se igra na Koševu gdje će Bosna Sema dočekati visočku Bosnu. Obje ekipe nakon prvog kola imaju po tri boda, te se s pravom očekuje dobra i zanimljiva utakmica. Meč na Koševu igra se od 17:30 sati baš kao i utakmica između Bosne Simin Han i kakanjskog rudara.

Podsjećamo, meč između Orašja i Bratstva je odgođen zbog toga što je na treningu domaće ekipe grom udario dvojicu igrača Orašja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.