Foto: EPA

Bavarci osvojili Superkup

Uzalud je sve: Bayern je nepobjediv u Njemačkoj!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Bayerna osvojili su njemački Superkup. U večerašnjem finalu Bavarci su pobijedili Borussiju u Dortmundu rezultatom 2:0.

Dosta dobar meč odigrala su dva velika rivala, a na kraju prvi trofej na klupi Bayerna slavi Carlo Ancelotti.

Prvo poluvrijeme donosi nekoliko šansi na obje strane. Za Borussiju su najbolje šanse imali Dembele i Ramos, ali je Manuel Neuer bio siguran.

S druge strane je u dva navrata pokušao Arturo Vidal, a dobar pokušaj u finišu prvog dijela imao je i Lewandowski, ali je i Roman Burki bio na visini zadatka.

Borussia je dobro ušla u drugo poluvrijeme. Stvorili su dvije dobre šanse na otvaranju drugog dijela, ali je u 58. minuti Bayern poveo.

Brzu kontru završio je Arturo Vidal. Prvi njegov udarac brani Burki, ali odbitak Čileanac šalje u mrežu za prednost od 1:0.

Sve dileme oko pobjednika otklonjene su u 79. minuti. Lijepu akciju nakon kornera završio je Thomas Muller za konačan rezultat susreta od 2:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Superkup:

Borussia - Bayern 0:2 (Vidal 58', Muller 79')




Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.