Play-off Lige prvaka

Dinamo i Salzburg odigrali 1:1, Kopenhagen slavio

Edmir Škorić

Nogometaši Dinama i Salzburga odigrali su večeras prvi meč play-offa Lige prvaka.

Modri su na Maksimiru ugostili austrijskog prvaka, a nakon 90 minuta rezultat je glasio 1:1, što je, ako se sve uzme u obzir, dobar rezultat za oba tima. 

Salzburg jer je dao gol u gostima, a Dinamo izbjegao poraz i ima i dalje dobre šanse da prođe u grupnu fazu.

U prvih 60 minuta mreže su mirovale, u posljednjih pola sata dva gola. Gosti su poveli golom Lazara u 59. minuti nakon asistencije Wandersona.

Do 76. minute Austrijanci su vodili, a onda je upravo strijelac vodećeg gola Lazaro skrivio penal. Mladi i talentovani Marko Rog je zabio s 11 metara za 1:1.

Kopenhagen je pred svojim navijačima savladao APOEL s minimalnih 1:0, a Kipranima je presudio Pavlović golom u 43. minuti. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanši se igraju za sedam dana, a konačni pobjednici idu u grupnu fazu Lige prvaka. Timovi koji ispadnu igrat će grupnu fazu Evropske lige.


0-1 Valentino Lazaro Goal HD - Dinamo Zagreb 0... by sporttivi
Marko Rog Goal HD - Dinamo Zagreb 1-1 Salzburg... by football__live
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.