Široki bolji od Krupe

Karačić: Raduje lagani napredak u igri

M. Maksimović

Konačno je iz četvrtog pokušaja do pobjede pred svojim navijačima došao i Široki Brijeg. 

Nakon domaćih remija protiv Viteza, Slobode i Zrinjskog, Širokobriježani su ovog puta s tri lopte u mreži ispratili novajliju u Premijer ligi, Krupu iz Krupe na Vrbasu.

“Imali smo kontrolu meča još od samog početka, ali smo bez obzira na inicijativu radili i breške koje su dovele do osjetnog poremećaja u našoj igri, tako da je u određenim momentima bilo i praznog hoda. Pri kraju prvog poluvremena smo ipak napravili kvalitetan pritisak, te stvorili tri odlične prilike koje nismo realizovali”, prisjetio se Karačić čiji je tim u nastavku ipak pogađao mrežu Ilića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


“Znali smo da Krupa na širokom prostoru može napraviti nam probleme s obzirom da imaju hitre igrače u navali i da je njihova kontra već prepoznatljiva. Ipak, na vrijeme smo postigli pogodak, a on nam je olakšao situaciju i donio samopouzdanje. Raduje me i lagani napredak u igri što daje vjeru da na narednim susretima možemo biti samo bolji”, dodao je Karačić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.