Široki Brijeg se raspucao i zasluženo savladao Krupu

Tri gola u mreži gostiju

Široki Brijeg se raspucao i zasluženo savladao Krupu

Fudbaleri Širokog Brijega su večeras na Pecari rezultatom 3:1 savladali Krupu i došli do svoje druge pobjede u sezoni.

U uvodnih pola sata nije bilo većih uzbuđenja, a onda je Široki Brijeg u finišu prvog poluvremena ubacio u brzinu više i propustio nekoliko odličnih prilika za vodstvo. U 30. minuti je Široki mogao do vodstva nakon velike gužve u petercu gostiju, ali je stoper Vukotić dobro reagovao i otklonio opasnost.

Sedam minuta kasnije, Menalo je šutirao pored gola, da bi samo minutu nakon toga Krstanović propustio stopostotnu priliku. Napadač Širokobriježana je u padu šutirao sa pet metara, ali je Ilić bio dobro postavljen. Već u 39. minuti, Baraban je imao još jednu kolosalnu priliku a njegov udarac je prošao pored lijeve stative. Do kraja je pokušao i Sesar, ali Ilić još jednom brani. Ostalo je do poluvremena 0:0, pa su gosti na odmor otišli zadovoljniji.

Široki Brijeg je i u nastavku utakmice bio bolji tim na terenu. Wagner je u 47. minuti imao priliku iz slobodnog udarca iz idealne pozicije, ali je šutirao preko gola. Desetak minuta nakon toga, umalo da Krupa dođe do vodstva, ali su se gosti na kraju morali zadovoljiti samo kornerom.

Igrao se 61. minut kada su domaći stigli do zaslužene prednosti. Nakon gužve u šesnaestercu gostiju, Bralić je glavom pogodio za vodstvo Širokog od 1:0.

Osam minuta kasnije uslijedio je dug napad Širokobriježana, a lopta na kraju stiže do Barabana kojem nije bilo teško da udupla prednost svog tima. Tri minute prije kraja utakmice, Stefan Barić je sa velike udaljenosti preciznim udarcem po treći put savladao Mladena Ilića i donio Širokom visokih 3:0.

U trećoj minuti sudijske nadoknade, Krupa je ipak uspjela postići počasni pogodak i to preko Irfana Jašarevića koji je glavom matirao golmana domaćih i postavio konačan rezultat utakmice.

Premijer liga, 6. kolo:

Široki Brijeg - Krupa 3:1 (Bralić 61', Baraban 69', Barić 87' - Jašarević 90+3')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Soldo, Plazonić, Krstanović, Baraban, Wagner, Ćorluka, Menalo, Sesar, Brekalo, Bralić, Marković.

Krupa: Ilić, Redžić, Jašarević, Koljić, Milutinović, Vukotić, Čomor, Cvijanović, Mijić, Aleksić, Mirković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi