Mladost dočekuje Široki Brijeg

Rahimić: Uz podršku Crvene legije do nova tri boda

Dino Kurbegović

Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja je jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku prvenstva.

U sedmom kolu Premijer lige tim Ibre Rahimića će na domaćem terenu ugostiti Širokobriježane koji su u prošlom kolu savladali Krupu rezultatom 3:1. 

''Nakon dobrih rezultata na startu prvenstva slijedi nam vrlo važna utakmica pred pauzu u prvenstvu. Dobro poznajemo kvalitete Širokog, oni su izuzetno dobra ekipa, ali mi u ovom momentu igramo dobro i nadam se da ćemo dobre igre do sada krunisati s nova tri boda, jer to naši navijači zaslužuju.'' – rekao je trener Mladosti, Ibro Rahimić i dodao: 

''Široki nam je na neki način ostao i dužnik. Želimo ih pobijediti i pokazati da smo s razlogom u gornjem dijelu tabele. Do sada smo slavili protiv Sarajevo, Želje, Čelika, cilj nam je svakako da slavimo i protiv ostale tri velike ekipe, Zrinjskog, Slobode, pa i Širokog već u nedjelju.''

Beskompromisni borac sredine terena, Darko Bošković je istakao kako je atmosfera u timu sjajna i da su cilj tri boda koja bi njegov tim ostavila u gornjem dijelu tabele:

''Unutar ekipe atmosfera je odlična. Željno očekujemo meč protiv Širokog. Motiva ne nedostaje, želimo nastaviti svoj niz sjajnih rezultata i pozivam našu ''Crvenu legiju'' da nam kao i uvijek budu dvanaesti igrač i pruže veliku podršku kako bi slavili i održali se u vrhu tabele.''

Duel sa Širokobriježanima će zbog povreda propustiti Pavle Sušić i Mirza Rizvanović, dok Rahimić i Šabić imaju na raspolaganju sve ostale igrače. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Mladosti i Širokog Brijega igra se u nedjelju 28. augusta u 17:00 sati. Meč će suditi Irfan Peljto iz Sarajeva s pomoćnicima Amerom Macićem i Davorom Beljom (oba iz Mostara). Četvrti sudija je Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, dok će iza golova biti Adis Mulahasanović i Haris Kaljanac (Sarajevo). Delegat susreta je Franjo Grganović iz Novog Travnika, a posmatrač suđenja je Dragan Prtvar (Istočno Sarajevo).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti