Karačić: Raduje lagani napredak u igri

Široki bolji od Krupe

Karačić: Raduje lagani napredak u igri

M. Maksimović

Konačno je iz četvrtog pokušaja do pobjede pred svojim navijačima došao i Široki Brijeg. 

Nakon domaćih remija protiv Viteza, Slobode i Zrinjskog, Širokobriježani su ovog puta s tri lopte u mreži ispratili novajliju u Premijer ligi, Krupu iz Krupe na Vrbasu.

“Imali smo kontrolu meča još od samog početka, ali smo bez obzira na inicijativu radili i breške koje su dovele do osjetnog poremećaja u našoj igri, tako da je u određenim momentima bilo i praznog hoda. Pri kraju prvog poluvremena smo ipak napravili kvalitetan pritisak, te stvorili tri odlične prilike koje nismo realizovali”, prisjetio se Karačić čiji je tim u nastavku ipak pogađao mrežu Ilića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


“Znali smo da Krupa na širokom prostoru može napraviti nam probleme s obzirom da imaju hitre igrače u navali i da je njihova kontra već prepoznatljiva. Ipak, na vrijeme smo postigli pogodak, a on nam je olakšao situaciju i donio samopouzdanje. Raduje me i lagani napredak u igri što daje vjeru da na narednim susretima možemo biti samo bolji”, dodao je Karačić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi