Kraj reprezentativne karijere

Uz velike ovacije se oprostio i Robbie Keane

Edmir Škorić

Irska je danas pobijedila Oman sa 4:0, a u ovom meču oprostio se Robbie Keane.

Legendarni napadač večeras je odigrao posljednji meč za selekciju Irske. Kao kapiten je istrčao na teren, a postigao je gol u 30. minuti.

U 57. minuti je izašao iz igre, dobio je velike ovacije s tribina. Tridesetšestogodišnji napadač Los Angeles Galaxyja je najbolji irski strijelac sa 68 golova, a u nacionalnom dresu je odigrao 146 mečeva.

U bogatoj karijeri je igrao za mnoge timove, između ostalih za Inter, Leeds, Tottenham, Liverpool, Celtic...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Irski navijači svjesni su da će ovaj čovjek nedostajati reprezentaciji. Osim što je golovima donio toliko radosti Ircima, on je svojim ponašanjem bio pravi primjer za sve mlađe igrače. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.