Keane: Imali smo sreće da nam je dosuđen penal

Sretan zbog plasmana na EP

Keane: Imali smo sreće da nam je dosuđen penal

Edmir Škorić

Iskusni napadač Robbie Keane presretan je zbog plasmana Republike Irske na Euro u Francuskoj.

Keane je jedan od najiskusnijih članova Republike Irske, koja je sinoć u Dublinu s 2:0 pobijedila BiH i tako s ukupnih 3:1 prošla na EP.

"Jako sam sretan zbog ovog uspjeha. Želim da čestitam svim igračima, i onima koji su igrali u ovim utakmicama, a i onima koji više ne nose naš dres. Ovo je zajednički uspjeh", kazao je napadač Los Angeles Galaxyja, dodavši:

"Sreća nas je poslužila u prvom dijelu kada nam je dosuđen penal pošto nismo stvorili puno šansi, ali generalno smo bili dobri i zaslužili smo da idemo na EP".

Keane je posebno hvalio Waltersa, koji je jučer postigao oba gola za Irsku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Walters je bio sjajajn i sinoć, ali i u čitavim kvalifikacijama. Fantastičan je", ističe Keane, čija reprezentacija još slavi i čeka protivnike na Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.