Foto: EPA

Reakcije na Schweinsteigerovo povlačenje

Bayern pokazao veliko, United nikakvo poštovanje za Bastiana

Legendarni reprezentativac Njemačke Bastian Schweinsteiger sinoć je odigrao posljednju utakmicu u dresu Elfa.

Ovaj 32-godišnjak je odlučio reći 'zbogom' reprezentaciji Njemačke za koju je odigrao 120 utakmica i osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Schweinsteigerove suze na oproštaju dirnule su svijet. Svi oni koji vole fudbal, voljeli Bastiana ili ne, bili su tužni i mnogi su se putem društvenih mreža oprostili od lucidnog njemačkog veznjaka.

To se odnosi i na Facebook stranicu njegovog bivšeg kluba Bayerna, ali ne i na Manchester United. Dok je stranica Bayerna tokom utakmice protiv Finske u Monchengladbachu pratila svaki potez Schweinsteigera i pozdravila ovog fudbalera kako dolikuje, United mu nije posvetio niti jednu objavu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

United se sinoć prisjetio prve godišnjice Martialovog dolaska u United, pozvao navijače da glasaju za gol mjeseca i obavijestio ih o prodaji sve tri garniture dresa. Moglo se pročitati mnogo toga, ali o Schweinsteigeru ni riječi.

I, baš ovo su sitnice koje su sinoć napravile razliku između Bayerna i Manchester Uniteda. Schweinijev bivši klub je pokazao ogroman respekt, a aktuelni ga je izignorisao, ali njima na dušu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.