Iskrene suze jednog od najvećih kapitena ikad

Schweinsteigerovo posljednje zbogom Pancerima

Iskrene suze jednog od najvećih kapitena ikad

D. Vejo

Bastian Schweinsteiger oprostio se večeras od reprezentacije Njemačke.

U prijateljskom meču kojeg su Panceri odigrali protiv Finske, a gdje su slavili rezultatom 2:0, bila je sjajna prilika da posljednje zbogom nacionalnom timu kaže jedan od najborbenijih fudbalera ikad.

Tokom intoniranja himne, popularni Schweini ronio je u suzama. Nakon toga, stadionom je odjekivao aplauz mnogobrojnog auditorijuma koji je trajao nekoliko minuta, čime je publika iskazala znak zahvalnosti za sve što je Bastian uradio za reprezentaciju.

Poznat je kao neko ko na terenu uvijek daje svoj maksimum i ko se do posljednjeg sudijskog zvižduka borio za loptu, bilo da gubi ili vodi.

Podsjetimo, Schweinsteiger je izašao sa terena u 68. minuti meča, a zamijenio ga je Weigl nakon čega je stadion praktično proključao od aplauza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi