Foto: EPA

Derbi grada Manchestera

Silva: Bod u derbiju ne dolazi u obzir

S. Bošković

Veznjak Manchester Cityja David Silva tvrdi da ne bi bio zadovoljan bodom u derbiju protiv Manchester Uniteda koji se igra u četvrtom kolo engleske Premier lige.

Već u ranom dijelu sezonu igrat će se derbi grada Manchestera, a koplja će ponovno ukrstiti Pep Guardiola i Jose Mourinho. 

Jedan od najboljih fudbalera Građana David Silva rekao je da se on ni njegovi suigrači neće zadovoljiti remijem. 

"Počeli smo sezonu odlično i mislim da ćemo odigrati dobro derbi, ali nećemo igrati za bod", rekao je Španac, te je još dodao: 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Igrat ćemo na pobjedu. Posljednjih par sezona na Old Traffordu igramo dobro, znamo da je rival težak, ali remi nas neće zadovoljiti", zaključio je Silva. 

Manchester United i Manchester City ubilježili su tri pobjede u tri utakmice na početku nove sezone u Premier ligi. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.