Pixsell

Trener Dinama iz Zagreba

Kranjčar: Kritikovao sam Hodžića, to je ostavilo traga

Armin Hodžić jučer nije bio u rosteru Dinama za utakmicu 1. kola grupne faze Lige prvaka protiv Lyona.

Za ovaj susret Hodžić se nije uklapao u taktičke zamisli Kranjčara,  međutim čini se da ustvari trener Dinama nema previše povjerenja u bh. napadača koji je prošle subote u porazu od Osijeka promašio zicer. 

Otkad je došao u Dinamo, Kranjčar stalno ponavlja kako mu nedostaje pravi rasni centrafor u vrhu napada i nezadovoljan je onim što su u proteklim utakmicama pokazali Hodžić i njegov kolega iz napada Henriquez. 

"Napadači moraju zabijati iz ničega. I kad nema pravih prilika moraju se snaći. To je u moje vrijeme bilo bitno drugačije. Nama nedostaje Šuker. Cerin, Vlaović ili Kranjčar. Takav tip igrača u napadu", kazao je Cico koji očito žali što nema nekoga sličnog njemu u napadu. 

Kranjčar je još na početku od čelnika kluba tražio da mu dovedu "killera" u napadu, ali želja je ostala neispunjena. 

"Kritikovao sam Henriqueza i Hodžića. Sigurno je i to ostavilo traga na njima", kazao je Kranjčar u razgovoru za hrvatske medije. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hodžić, koji je prošle godine bio najbolji strijelac Dinama, trenutno na svom kontu ima dva pogotka iz sedam odigranih utakmica. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.