Dinamo nakon šest godina izgubio na Maksimiru

Osijek šokirao prvaka Hrvatske

Dinamo nakon šest godina izgubio na Maksimiru

Endin Čaušević

Fudbaleri Dinama danas su na Maksimiru poraženi od Osijeka (0:1) u okviru osmog kola HNL-a.

Dinamo naredne sedmice igra prvo kolo grupne faze Lige prvaka, te je jasno da su igrači domaće ekipe bili mislima već na tom meču. Osijek je do prednosti stigao već u drugoj minuti utakmice kada je mrežu Dinama zatresao Knežević.

Modri su svim silama pokušali do kraja utakmice da dođu do izjednačenja, ali nisu imali lijek za sjajnu odbranu Osijeka.

Nevjerovatan podatak je da je Dinamu ovo bio prvi poraz na domaćem stadionu nakon šest godina. Modri su zadnji put poraženi 31.07.2010. godine na Maksimiru od Rijeke.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi