Hoće li Rodriguez imati priliku zaigrati na olimpijadi

Amerikanci guraju bejzbol

Amerikanci žele vratiti bejzbol na OI

Nakon što je MOK odlukom iz 2005. godine ukinuo bejzbol na olimpijadi u Americi se digla prava prašina oko toga. Ipak, ponukani tom odlukom zemlje s Američkog kontinenta gdje je ovaj sport itekako popularan odlušile su krenuti u protunapad.

Udruženje američkih država OAS je na sjednici održanoj jučer donijelo jednoglasnu odluku da zatraže od MOK-a da ponovo u olimpijski program uvrsti bejzbol i softbal. 

Bejzbol je ukinut odlukom MOK-a 2005. godine, ali se igrao na olimpijadi u Pekingu prošle godine, ali će odluka na snagu stupiti na OI u Londonu 2012.

Amerikanci zahtjevaju da se bejzbol u olimpijski program vrati već 2016. godine, dok u MOK-u zasad odbijaju svaku pomisao na tu ideju pod izgovorom da ovaj sport zahtijeva visoke troškove, a da je slabo propraćen, a isto važi i za softbal. 

Međutim, dok u MOK-u odbacuju da vrate bejzbol i softbal za to vrijeme predsjednik MOK-a Jacques Rogue na sve moguće načina nastoji u olimpijski program ugurati ragbi i karate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti