Šokantna završnica utakmice

Chievo preokretom do tri boda u Udinama

Endin Čaušević

Fudbaleri Udinesea poraženi su na domaćem terenu protiv Chieva (1:2) u okviru 4. kola italijanske Serije A.

Udinese je u današnji meč ušao sa imperativom pobjede, ali domaći igrači nisu uspjeli to opravdati. Ipak, Udinese je u 25. minuti utakmice stigao do prednosti kada je mrežu gostujuće ekipe zatresao Zapata.

U nastavku utakmice gosti su bili mnogo opasnija ekipa na terenu. Imali su dosta više prilika i udaraca i to im se isplatilo u samom finišu utakmice kada su gosti došli do nevjerovatnog preokreta.

U 82. minuti utakmice Pellissier je asistirao za Castra koji je izjednačio na 1:1. I kada su svi očekivali kraj utakmice i podjelu bodova u petoj minuti nadoknade gosti su šokirali domaće navijače.

Castro je ovaj put bio u ulozi asistenta, a Cacciatore je postigao pobjedonosni gol za Chievo koji je osvojio vrijedna tri boda. Udinese je peti sa setam bodova, dok je Chievo deveti sa jednim bodom manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 4. kolo:

Udinese - Chievo 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.