Mladost u Kupu dočekuje Rudar

Rahimić: Cilj je ponoviti prošlogodišnji uspjeh

Dino Kurbegović

Sutra su na programu utakmice šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a ekipa Mladosti će na svom stadionu u Doboju igrati protiv prijedorskog Rudara u 16 sati. 

Ekipa Ibre Rahimića igra preporođeno u novoj sezoni Premijer lige i sa 15 bodova je na diobi trećeg mjesta premijerligaške tabele. U Kup takmičenju igrači Mladosti žele nadmašiti prošlogodišnji uspjeh kada su igrali u četvrtfinalu protiv Širokobriježana, a to je potvrdio trener dobojskog premijerligaša, Ibro Rahimić:

''Cilj nam je da u Kup takmičenju ponovimo prošlogodišnji uspjeh, odnosno da ga nadmašimo ako nam se ukaže prilika. Ekipa Rudara igra jako dobro u Prvoj ligi RS i sigurno je da će biti neugodan protivnik baš kao što su bili i u Premijer ligi. Ipak mislim da smo mi trenutno daleko kvalitetniji tim i da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.''

Rahimić i Šabić će u duelu protiv Prijedorčana vjerovatno koristiti kombinovani sastav, a u startnoj postavi Dobojlija bi svoje mjesto trebao naći iskusni Mirza Rizvanović, koji s optimizmom dočekuje susret s Rudarom.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

''Ekipa Rudara nakon ispadanja u Prvu ligu RS-a igra sjajno, uz Borac su glavni kandidat za povratak u Premijer ligu i svakako su tim koji ne smijemo podcijeniti. Ono što ja mogu da garantujem jeste da će ko god da istrči na teren u srijedu protiv Rudara iz Prijedora pružiti svoj maksimum, jer nama je i Kup jako bitan kao i domaće prvenstvo i nastojat ćemo da i u Kupu idemo što je dalje moguće.'' – rekao je pouzdani desni bočni tima iz Doboja, Mirza Rizvanović. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.