Mladost pobijedila u Kaknju, ali Široki slavi

Mladost - Široki 1:0

Mladost pobijedila u Kaknju, ali Široki slavi

Edmir Škorić

Mladost nije uspjela da napravi senzaciju u Kaknju, pa se Široki uz Slobodu i Radnik plasirao u polufinale.

Širokobriježani su na Pecari prije sedam dana slavili s 3:1, pa se nisu morali previše mučiti da u Kaknju sačuvao stečenu prednost. Doduše, u zadnjih nekoliko minuta su strepili, budući da je Mladost uspjela da povede u 86. minuti.

Ramović je na početku imao šansu za Mladost, ali nije bio dovoljno precizan. Asanović u šestoj ne koristi poklon Karačića, koji je dao kratku loptu za golmana Bilobrka. U 15 minuti prijeti i Šišić gostima.

Kasnije je Široki preuzeo incijativu, a u 36. minuti Ćorluka ne koristi dobru priliku za tim Slavena Muse. 

U nastavku bez previše uzbuđenja, da bi se u 86. minuti "zakuhalo". Muslimović je napucao jednog igrača Širokog u ruku u šesnaestercu gostiju, sudija je pokazao na bijelu tačku, a Šišić je bio preczan. 

Krenula je domaća momčad na sve ili ništa, ali nije uspjela da postigne i drugi gol, koji bi joj donio veliko polufinale Kupa.

Mladost - Široki 1:0 (Šišić 86 - penal)

MLADOST: Lalić, Gačan, Šišić, Musić, Hrelja, Rizvanocić, Pašagić, Husić, Ramović, Isaković, Asanović. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ŠIROKI: Bilobrk, Kožul, Krstanović, Ivanković, Landeka, Ćorluka, Kožulj, Ajayi, Karačić, Bralić, Marković.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi