U HNS-u misle na budućnost

Mladi fudbaler Bayerna pristao igrati za Hrvatsku

Nogometni savez Hrvatske je dobio bitku za talentovanog Fabiana Benku iz redova Bayerna.

Benko je prethodno igrao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Njemačke, ali nakon razgovora sa porodicom odlučio se za crveno-bijelu šahovnicu i potom odgovoriti potvrdno na poziv iz Hrvatske. 

Da je Benko odlučio igrati za hrvatsku reprezentaciju potvrđeno je i na stranici HNS-a, a da je riječ o velikom talentu potvrđuje i to što je ove sezone sa svega 18 godina upisao službeni nastup za Bayern u DFB Kupu. 

"Ovo je veliki nogometni dobitak za Hrvatsku, ali i pokazatelj strateške snage HNS-a u međunarodnim okvirima", stoji u saopštenju HNS-a. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Benko će tako doći na okupljanje U21 reprezentacije pred nadolazeću utakmicu protiv Švedske i bit će u konkurenciji za nastup.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.