Bayern pokazao veliko, United nikakvo poštovanje za Bastiana
Foto: EPA

Reakcije na Schweinsteigerovo povlačenje

Bayern pokazao veliko, United nikakvo poštovanje za Bastiana

Legendarni reprezentativac Njemačke Bastian Schweinsteiger sinoć je odigrao posljednju utakmicu u dresu Elfa.

Ovaj 32-godišnjak je odlučio reći 'zbogom' reprezentaciji Njemačke za koju je odigrao 120 utakmica i osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Schweinsteigerove suze na oproštaju dirnule su svijet. Svi oni koji vole fudbal, voljeli Bastiana ili ne, bili su tužni i mnogi su se putem društvenih mreža oprostili od lucidnog njemačkog veznjaka.

To se odnosi i na Facebook stranicu njegovog bivšeg kluba Bayerna, ali ne i na Manchester United. Dok je stranica Bayerna tokom utakmice protiv Finske u Monchengladbachu pratila svaki potez Schweinsteigera i pozdravila ovog fudbalera kako dolikuje, United mu nije posvetio niti jednu objavu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

United se sinoć prisjetio prve godišnjice Martialovog dolaska u United, pozvao navijače da glasaju za gol mjeseca i obavijestio ih o prodaji sve tri garniture dresa. Moglo se pročitati mnogo toga, ali o Schweinsteigeru ni riječi.

I, baš ovo su sitnice koje su sinoć napravile razliku između Bayerna i Manchester Uniteda. Schweinijev bivši klub je pokazao ogroman respekt, a aktuelni ga je izignorisao, ali njima na dušu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi