Bundesliga, 5. kolo

Dortmund nastavio pratiti Bayern

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda slavili su večeras pobjedu protiv Freiburga sa 3:1 u okviru 5. kola Bundeslige.

Ekipa trenera Thomasa Tuchela imala je problema u prvom poluvremenu sa pronalaskom puta do gola gostiju, pa su stvorili tek par prilika. Ipak, nagrada za trud stigla je u 45. minuti meča kada je Aubameyang nakon asistencije Dembelea pogodio za 1:0.

Dortmund je i u drugom poluvremenu nastavio napadati pa su već u 53. minuti uduplali prednost i to nakon što je Poljak Lucas Piszczek pogodio mrežu Freiburga.

Ipak, da meč do kraja ne bude rezultatski riješen pobrinuo se Philipp koji je u 60. minuti pogodio za smanjenje vodstva domaće ekipe. Freiburg do kraja meča ipak nije imao snage da se potpuno vrati u meč i uzme barem bod. Domaći su uspjeli postići još jedan pogodak u prvoj minuti sudijske nadokande i tako riješiti pitanje pobjednika. Strijelac je bio Gurreiro.

Dortmund se sada izjednačio sa Bayernom na tabeli, ali ekipa Carla Ancelottija ima meč manje. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.