Bayern bolji od Ingolstadta, Dortmund "pregazio" Darmstadt

Strijelci efikasni u Bundesligi

Bayern bolji od Ingolstadta, Dortmund "pregazio" Darmstadt

Endin Čaušević

Na terenima njemačke Bundeslige danas je odigrano pet utakmica u okviru trećeg kola.

Aktuelni prvak Njemačke ekipa Bayerna danas je na domaćem terenu teže od očekivanog savladala Ingolstadt. Veliki šok za domaće navijače uslijedio je u osmoj minuti kada je Lezcano doveo goste u prednost.

Ipak, samo četiri minute kasnije Bavarci su uspjeli da izjednače, a strijelac je bio Lewandowski. Do kraja prvog dijela Bayern je svim silama pokušao da preokrene, ali su se gosti dobro branili. Ipak, početkom drugog poluvremena Bayern je postigao drugi gol, a strijelac je bio Xabi Alonso. Konačnih 3:1 postavio je Rafinha u finišu utakmice.

Ubjedljivu pobjedu danas je ostvarila Borussia Dortmund koja je sa šest golova u mreži ispratila Darmstadt kući. Gonzalo Castro bio je dvostruki strijelac, a po jedan gol dodali su Ramos, Mor, Rode i Pulišić.

Bh. reprezentativac Mario Vraničić odigrao je prvo poluvrijeme za ekipu Darmstadta.

Leipzig je nastavio sjajnu seriju visokom pobjedom u gostima protiv HSV-a sa 4:0, dok je Frankfurt na domaćem terenu savladao Bayer Leverkusen sa 2:1. Jedini meč bez golova danas su odigrali Hoffenheim i Wolfsburg.

Bundesliga, 3. kolo:

Bayern - Ingolstadt 3:1

Borussia Dortmund - Darmstadt 6:0

Frankfurt - Bayer 2:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

HSV - Leipzig 0:4

Hoffenheim - Wolfsburg 0:0

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi