Zvanično potvrđeno

Nekadašnji fudbaler Real Madrida preuzeo Celje

Slovenački prvoligaš Celje za novog trenera je imenovao Igora Jovičevića, nekadašnjeg igrača Real Madrida. 

Jovičević je kao trener u proteklom periodu radio u ukrajinskom Karpatyju, a nakon što je sa Celjem dogovorio sve detalje i potpisao ugovor, održao je konferenciju za medije na kojoj je istakao da zna šta se očekuje od njega. 

"Ne mogu reći da poznajem najbolje fudbal u Sloveniji. Posljednjih šest godina sam proveo u Ukrajini, gdje sam bio, naravno, fokusiran samo na svoj rad. Trenerski posao je takav da zavisi od rezultata i znam dobro šta se očekuje od mene", kazao je Jovičević i dodao:

"Od stručnjaka iz Slovenije najviše cijenim Kataneca, koji igrao u Dinamu kada sam bio njegov fan", istakao je Jovičević. 

Inače, Jovičević je sa 17 godina bio prešao u Real Madrid. U to vrijeme u Hrvatskoj je je označen nasljednikom Zvonimira Bobana, no kasnije je igrao samo u B timu kraljevskog kluba gdje su također tada bili Guti, Raul...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.