Bivši fudbaler Olimpica potpisao za Celje

Igrao za U19 selekciju BiH

Bivši fudbaler Olimpica potpisao za Celje

Bivši bh. juniorski reprezentativac Irfan Hadžić potpisao je za Celje.

Hadžić, koji je svoju profesionalnu karijeru započeo u Olimpicu, nakon neuspješne epizode u Royal Antwerpenu odlučio je prihvatiti ponudu iz Slovenije i potpisati ugovor sa tamošnjim prvoligašem Celjem. 

"Radujem se novom izazovu u karijeru. Dolazim u klub koji ima sve potrebne uslove da napredujem, a to je mladom fudbaleru kao što sam ja najbitnije. Ovdje mi je kod kuće i brzo ću se priviknuti na novu sredinu. Nadam se da ću svojim igrama biti od velike pomoći klubu", izjavio je Hadžić nakon potpisa. 

Zadovoljstvo zbog dolaska Hadžića nije krio ni sportski direktor Celja.

"Tražili smo napadača kao što je Hadžić i dobili smo ono što smo htjeli. On se, bez sumnje, uklapa u našu filozofiju i može ovdje napredovati. Neće biti problema u prilagođavanju na novu sredinu", riječi su Sebastjana Gobeca. 

Podsjećamo, Hadžić je nakon zapaženih nastupa u Olimpicu prešao u Zulte Waregem gdje se zadržao svega pola godine. Potom je otišao u Vitesse (II), a prije potpisa za Celje još je nastupao za Royal Antwerpen, VW Hamme, Zlate Moravce i Inter iz Zaprešića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi