Da crkneš od smijeha

TOP 10 najgorih frizura fudbalera svih vremena

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri su poznati po tome da na sve načine pokušavaju da se nađu u centru pažnje, a jedan od tih načina je i frizura.

Naime, fudbaleri pokušavaju na mnoge načine da se ističu od ostatka, a najupečatljiviji je sigurno kada se pojave sa neobičnom frizurom. Kroz historiju smo mogli vidjeti sve i svašta, a najčešće su to bili veliki promašaji.

Greška u izboru frizure neke igrače je obilježila za cijelu karijeru, pa se i dan danas spominju kao oni sa najgorim frizurama. Ovo je TOP 10 najgorih frizura fudbalera svih vremena.

10. Rodrigo Palacio

Napadač Intera definitivno ima neobičnu frizuru. Mnogi se čude zašto godinama održava svoj stil jer je veoma mali broj onih kojima se ova frizura dopada. Čini se da je samo Palacio taj koji vjeruje da je ova frizur "kul". Sa zaslugom se našao na ovoj listi.

9. Roberto Baggio

Baggio je jedan od najboljih italijanski fudbalera svih vremena. Poznato je da Italijani vole da su u korak s modom, a italijanski fudbaleri često eksperimentišu sa frizurama. Jedan od njih je i Baggio, ali se nije proslavio. Pogledajte sliku i sve će vam biti jasno.

8. Abel Xavier

Abel Xavier je fudbaler koji je svojim skandalima obilježio karijeru. Nastupao je za selekciju Portugala, ali su ga ljubitelji fudbala najviše upamtili dok je nosio dres Liverpoola. Oduvijek je volio da se ističe od drugih, a njegove frizure su se iz dana u dan mijenjale. Ipak, nije svaki put pogodio sa odabirom frizura.

7. Joe Cole

Nekadašnji fudbaler Chelseaja bio je velika nada engleskog fudbala. Ipak, nikada nije uspio da svoj talenat pokaže do kraja. Što je najgore zauvijek će ostati upamćen njegov eksperiment s frizurom dok je igrao u West Hamu. Popularna "crvena linija".

6. Djibril Cisse

Francuski fudbaler je najveći trag ostavio u dresu Liverpoola. Frizure nisu jedini način na koji je bio u centru pažnje. Poznato je da ima "poseban" ukus za oblačenje, ali su frizure posebna priča. Sigurno bi bilo jako čudno da se ovaj napadač nije našao na ovoj listi.

5. Carlos Valderamma

Kolumbijac je jedan od onih koji je više ostao upamćen po frizuri nego po karijeri. Mnogima se nije sviđao njegov imidž koji je u to vrijeme bio pravi "bum". Nakon što je okačio kopačke o klin Valderamma je promijenio frizuru, ali će zauvijek ostati upamćen po svojoj plavoj afro frizuri.

4. Ronaldo

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Ronaldo zablistao je na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji. Pored sjajnih partija imao je samo jednu grešku, a to je frizura. Slika govori hiljadu riječi.

3. Nicholas Bendtner

Danski fudbaler je nakon epizode u Wolfsburgu odlučio karijeru nastaviti u nižem rangu engleskog fudbala. Naravno, ova lista ne bi bila to kada se na njoj ne bi našao Lord. Nakon ove frizure dobio je nadimak posljednji samuraj.

2. Taribo West

Mnogi su se pitali šta Taribo želi postići sa svojim čudnim frizurama. Nekadašnjeg igrača Intera prozvali su "curica" zbog njegove specifične frizure. Još jedan fudbaler koji je ostao upamćen najviše po svojoj neobičnoj frizuri.

1. Giovanni Simeone

Sin Diega Simeonea ove sezone pruža odlične partije u Seriji A. Ipak, prije nekoliko godina Giovanni Simeone šokirao je svijet kada se pojavio na jednom treningu sa nevjerovatnom frizurom. Nikome još uvijek nije jasno šta je Argentinac htio da uradi sa ovakvom frizurom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.