Mađioničari zbog kojih smo zavoljeli fudbal

Njih dvojicu su svi obožavali

Mađioničari zbog kojih smo zavoljeli fudbal

D. Vejo

Gaucho Ronaldinho i Luis Nazario de Lima Ronaldo, dva imena dobro poznata svim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Živjeli su fudbal.

Ronaldo se prije nekoliko godina penzionisao, ali nije mogao u potpunosti da ostavi igru kojoj je dao sve. Nakon završene karijere, otisnuo se u marketinške vode. Trenutno je ambasador fudbala po svim zemljama svijeta. Svojim igrama u velikim klubovima kao što su Barcelona, Milan, Inter i Real Madrid, slamao je protivničke odbrane te izazivao gnjev kod njihovih navijača, jer kada on krene u napad, odbrane nije bilo.

Velemajstor koga ćemo dugo pamtiti, a koji je prije nekoliko dana najavio povlačenje sa javne scene, jeste Ronaldinho. U svoj bjedi i siromaštvu nije odustajao od balona. I kada je stomak krčao, lopta se u njegovom dvorištu kotrljala. Kao glavni konkurent tačnije njegov protivnik bio je ni manje ni više nego njegov pas, kojeg je driblao. Svojom ljubavi, trudom, upornosti i radom, dvorište je zamijenio velikim evropskim terenima dok je psa zamijenio s najvećim i najboljim štoperima 21. vijeka.

Ova dva fudbalera, ostat će duboko urezana u glavama mnogih ljubitelja fudbala. Kada se nakon nekoliko godina stvari pogledaju malo bolje, ispada da će pravi sretnici biti oni koji su imali priliku da prate ova dva velikana u svojim pohodima.

Do neke druge prilike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi