SportSport.ba izabrao idealni tim 11. kola Premijer lige

Edmir Škorić

Redakcija portala SportSport.ba izabrala je idealni tim 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Proteklo kolo ponudilo je nekoliko zanimljivih mečeva, a nama su najinteresantnije pobjede Željezničara u bijeljini, te remi Sarajeva i Slobode, kao i visok trijumf Zrinjskog u Jajcu.

Za trenera kola izabrali smo Slavka Petrovića, koji je 'svom' Radniku nanio poraz, a igrač kola je Tomislav Tomić iz Zrinjskog.

Pirić (Sloboda): Za najboljeg golmana kola izabrali smo Kenana Pirića, koji je sjajnim odbranama spasio Slobodu poraza na Koševu protiv Sarajeva.

Jašarević (Krupa): Krupa je jedno od ugodnijih iznenađenja sezone, a Jašarević konstantno pruža dobre igre u dresu Krupe, a bio je siguran u zadnjoj liniji i u pobjedi nad Vitezom.

Jakovljević (Zrinjski): Zrinjski je s 4:0 slavio u gostima protiv Metalleghea, a odbrana Mostaraca bila je granitna, na čelu sa Jakovljevićem, koji se pokazao kao veliko pojačanje za tim Vinka Marinovića.

Regoje (Olimpic): Olimpic polako dolazi do dobrih igara i rezultata, a iskusni stoper perfektno je odigrao protiv Širokog Brijega, koji je bio nemoćan na Otoci.

Karahmet (Mladost): Kakanjci su s 1:0 pobijedili Čelik i nastavili uspješno borbu za Ligu za prvaka, a Karahmet je ponovo zauzeo svoje mjesto u našem idealnom timu, zahvaljujući dobrim igrama.

Miroslav Stevanović (Željezničar): Željo je slavio u Bijelini protiv Radnika, a Stevanović je bio najbolji u timu Plavih. Bez sumnje je zaslužio mjesto u najboljoj postavi 11. kola.

Blagojević (Željezničar): Iako je u posljednje vrijeme izvan prave forme, Blagojević je u Bijeljini odigrao sjajan meč, odradio sve zadatke na pravi način i doprinio trijumfu Plavih.

Tomić (Zrinjski): Zrinjski je zabio četiri gola u prvih 45 minuta Metallegheu na Piroti, a Tomić je bio strijelac jednog gola, te je učestvovao kod još nekih golova.

Mahović (Olimpic): Pored Regoje, još jedan igrač Olimpica zaslužuje mjesto u najboljem timu prošlog kola, a naši novinari smatraju da je Mahović taj. Mahvić je bio strijelac vodećeg gola za Olimpic.

Mešanović (Zrinjski): Mešanović je i protiv Metalleghea nastavio golgetersku seriju, te je po svemu sudeći ovo njega sezona.

Kajkut (Krupa): Saša Kajkut se pokazuje kao veliko pojačanje za tim Krupe, a u posljednja dva meča je postigao tri gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Slavko Petrović (Željezničar)
Igrač kola: Tomislav Tomić (Zrinjski)

ime i prezime klub bodovi
Tomislav Tomić Zrinjski 10
Kenan Pirić Sloboda 8
Saša Kajkut Krupa 6
Miroslav Stevanović Željezničar 4
Armin Mahović Olimpic 2
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.