SportSport.ba izabrao idealni tim 7. kola Premijer lige

Husić igrač, Starčević trener kola

SportSport.ba izabrao idealni tim 7. kola Premijer lige

Proteklog vikenda odigrano je svih šest utakmica 7. kola Premijer lige BiH. 

Najubjedljiviju pobjedu slavila je Krupa, koja je na svom terenu deklasirala Slobodu rezultatom 3:0. Mladost je na domaćem terenu bila bolja od Širokog Brijega (3:1), dok je Zrinjski minimalno savladao Vitez (2:1). Preostale tri utakmice ovog kola okončane su remijima: Radnik - Sarajevo 0:0, Čelik - Željezničar 1:1, Metalleghe - Olimpic 1:1.

Redakcija najčitanijeg sportskog portala u BiH i ovoga puta je izabrala jedanaest najboljih.

Branislav Ružić (Čelik) - Njegov tim je na Bilinom polju bio izložen čestim napadima Željezničara, ali je meč na kraju okončan rezultatom 1:1. Iako je Čelik nadigran, Ružić nije dozvolio gostima da dođu do tri boda i zaslužio je mjesto u najboljem timu kola.

Marin Galić (Mladost DK) - Mladi desni bek iz kola u kolo pruža sve bolje partije. U pobjedi Mladosti nad Širokim ponovo je pružio dobru partiju, kako u defanzivi, tako i u ofanzivi i zasluženo se naš o timu kola.

Bojan Regoje (Olimpic) - Iskusni stoper Olimpica je bio na visini zadatka u gostujućoj utakmici protiv Metalleghea (1:1). Najiskusniji fudbaler Vukova osim dobre igre u odbrani iskoristio je jedanaesterac kojim je svojoj ekipi donio poravnanje.

Aleksandar Vukotić (Krupa) - Mladi srbijanski defanzivac ponovo je pružio sjajnu partiju. Nosio je odbranu svog tima u pobjedi nad Slobodom. Bio je neprelazan, čvrst i pravovremen u duelima, pa je ponovo "pronašao" svoje mjesto u timu kola.

Ajdin Redžić (Krupa) - Mladi reprezentativac naše zemlje polako ulazi u formu. U pobjedi nad Slobodom pružio je najbolju partiju u sezoni koju je krunisao pogotkom. Sjajno je odigrao u veznom redu, a zajedno sa svojim saigračima u sredini terena "slomio" je vezni red tuzlanske ekipe.

Dino Beširović (Radnik) - Radnik je, iako je iznenada ostao bez trenera Slavka Petrovića, konačno uspio "otkinuti" bod Sarajevu.  U utakmici u kojoj nije bilo mnogo prilika i gdje se glavna borba vodila u sredini terena, veznjak Radnika je bio na visini zadatka.

Goran Brkić (Mladost DK) - Srbijanski veznjak je kao i njegova ekipa najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone. Brkić je i u pobjedi Mladosti nad Širokim pružio sjajnu partiju. Diktirao je tempo igre svoje ekipe, a iz jedanaesterca je postigao pogodak.

Nikola Dujaković (Krupa) - Krupa je "razbila" Sloboda, a jedan od najzaslužnijih za visoku pobjedu je veznjak Nikola Dujaković. Odigrao je fenomenalno ovaj fudbaler, a iako nije postigao pogodak, svojom igrom oduševio je sve ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Jasmin Mešanović (Zrinjski) - U pobjedi Zrinjskog nad Vitezom, Mešanović je učestvovao kod oba gola svog kluba. Upisao je gol i asistenciju i potvrdio je svoju dobru formu. Asistencija i pogodak Mešanovića uljepšali su ovo kolo.

Anel Husić (Mladost DK) - Drugu sedmicu zaredom Husić je izabran za najboljeg igrača kola. Ovoga puta je svojoj ekipi donio pobjedu nad Širokim Brijegom, kojem je postigao dva pogotka u pobjedi od 3:1. Mladost je jedini tim u ligi koji još uvijek nema poraz, a njemu idu velike zasluge za to.

Igrač kola: Anel Husić (Mladost DK)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Slobodan Starčević (Krupa)

SportSport.ba igrač lige, 7. kolo:

ime i prezime klub bodovi
Anel Husić Mladost DK 10
Ajdin Redžić Krupa 8
Jasmin Mešanović Zrinjski 6
Branislav Ružić Čelik 4
Aleksandar Vukotić Krupa 2

SportSport.ba igrač lige, ukupni poredak:

Ime i prezime Klub Bodovi
Anel Husić Mladost 20
Jasmin Mešanović Zrinjski 16
Tomislav Tomić Zrinjski  16
Haris Duljević Sarajevo 10
Haris Mehmedagić Sloboda 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi