FOTO: EPA

Navijači Liverpoola bijesni

Sudac koji živi kraj Old Trafforda sudi engleski derbi

  U ponedjeljak će na stadionu Anfield biti odigran veliki derbi između Liverpoola i Manchester Uniteda. 

Uoči utakmice mnogo prašine u engleskim medijima je podiglo imenovanje Anthonyja Taylora za glavnog sudiju, a u cijeloj priči je problem što je ovaj arbitar iz Manchestera i živi nekoliko kilometara od stadiona Old Trafford. 

"U Taylora imamo veliko povjerenje i jedan je od najiskusnijih sudaca. Ne bi trebalo nikoga smetati što živi u Manchesteru", izjavio je bivši sudac Graham Poll, a s njim dijele mišljenje i u sudijskoj organizaciji. 

Taylor se ranije izjasnio da navija za nižerazredni tim Altrincham, ali čini se da mu fudbalska javnost baš i ne vjeruje. Na društvenim mrežama su se pojavili i komentari da mu je supruga veliki fan Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uoči derbija Liverpool je na diobi trećeg mesta na tabeli sa Arsenalom sa 16 bodova, dok je Manchester United šesti sa tri manje. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.