Revolucija na Otoku: Liverpoolova omladina ostaje bez miliona

Odluka donesena na Kloppovu inicijativu

Revolucija na Otoku: Liverpoolova omladina ostaje bez miliona

O. Lekić

U posljednjih nekoliko godina veliki evropski klubovi, prije svega oni na Otoku, sve više novca izdvajaju za mlade igrače, odnosno velike talente u svoje redove mame novcem.

No, jedan velikan, Liverpool, odlučio je prekinuti s tom praksom, što su ranije uradili Southampton i Tottenham.

Naime, u redovima Redsa donesena je odluka da se igračima sa 17 ili manje godine u prvoj profesionalnoj sezoni ne daju plate veće od 40.000 funti na godišnjem nivou.

No, ipak kako ne bi izgubili trku sa onim klubovima koji o ovom potezu ne razmišljaju, odlučili su mlade igrače stimulisati tako što će im u ugovore postaviti klauzule s bonusima na osnovu nastupa u rezervnom i prvom timu, zatim bonuse na osnovu prekomandovanja u seniorski pogon, pa čak i ukoliko se radi o posudbi u neki drugi klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Telegraph ističe da su se u Liverpoolu na ovaj potez odlučili na nagovor menadžera kluba Jurgena Klopa, te da se nadaju da će i ostali klubovi učiniti nešto slično.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi