Još dok je igrao za Salzburg

Propao mu transfer: Mane otkrio u koji je klub trebao preći

Brzonogi Senegalac Sadio Mane od ove sezone nastupa za Liverpool i već se pokazao kao pravo pojačanje Redsa.

Bivši fudbaler Red Bull Salzburga je iz Austrije stigao u Sothampton, a ovog ljeta je za nešto više od 40 miliona došao na Anfield.

Malo je poznato da je Mane u vrijeme dok je igrao za Salzburg bio blizu transfera u Borussiju Dortmund, a to je otkrio u razgovoru za BBC.

"Klopp me odavno prati i bio sam njegova velika želja još dok sam nastupao za Salzburg. Ipak, sudbina je htjela da tada ne odem u Borussiju, ali to je fudbal", rekao je Mane, koji je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na kraju prošle sezone, Klopp me nazvao i rekao da želi da dođem u Liverpool. On je sjajan trener koji zaista voli svoje igrače".

Sadio Mane je ove sezone odigrao sedam utakmica za Liverpool a njegov učinak je tri gola i tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.