S Kloppovom izjavom gotovo niko nije saglasan

Pred veliki derbi Premiershipa

S Kloppovom izjavom gotovo niko nije saglasan

Fudbaleri Liverpoola i Manchester Uniteda odmjerit će snage u ponedjeljka u okviru velikog derbija 8. kola Premiershipa.

U superlativima o rivalskom klubu pred derbi je govorio trener Liverpoola Jurgen Klopp. On se posebno osvrnuo na napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja o kojem ima veoma visoko mišljenje.

"Wayne Rooney je pravi golgeter i velika opasnost po naš gol. Situacija u kakvoj je on sada može se desiti svakome tokom karijere. S moje tačke gledišta, on je još uvijek napadač svjetske klase. Ipak, ja sam trener Liverpoola i nije mi dozvoljeno da hvalim fudbalere Manchester Uniteda", kroz smjeh je rekao Klopp.

Podsjetimo da je Rooney posljednjih sedmica u veoma lošoj formi zbog koje je i izgubio mjesto u prvom timu ekipe sa Old Trafforda. S druge strane, navijači Manchestera više nemaju povjerenja u njega i sigurno nisu saglasni sa ovom izjavom Kloppa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Meč između Liverpoola i Manchester Uniteda igra se u ponedjeljak od 21.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi