Plemići remizirali u Bijeljini

Zrinjski prokockao pobjedu u Bijeljini

Edmir Škorić

Nogometaši Zrinjskog bili su na korak od nove pobjede, no Radnik je u finišu osvojio bod (1:1).

Zrinjski ove sezone igra bolje nego prošle, kada je bio prvak, a u prilog tome ide i ovaj podatak - Plemići su na 12 utakmica ostvarili osam pobjeda uz tri remija i samo jedan poraz.

Vodeći gol na meču postignut je u prvoj minuti. Samo što se krenulo s centra, Todorović je prošao, uposlio Bilbiju, ovaj matirao Lučića.

Ubrzo nakon toga velika šansa za Zrinjski, ali ostaje 1:0. U petoj minuti Todorović izlazi sam na gol domaćih, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Potom Lučić u 11. minuti brani udarac Mešanovića, a Simeunović na drugoj strani kratak nakon ubačaja Pece. Peco u 26. minuti puca preko gola Zrinjskog.

Do kraja prvog dijela vrijedi spomenuti gol Todorovića, koji je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U petoj minuti nastavka Martinović puca nakon ubačaja iz kornera, Kozić sjajno brani. Mogao je Jakovljević do gola u 72. minuti, ali Žeravica izbacuje s gol-linije. Nizale su se šanse pred golom Zrinjskog, da bi na kraju Martinović u 90. pogodio za zaslužen bod Radnika.



Vidi video!

Radnik - Zrinjski 1:1 (Martinović 90/ Bilbija 1)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Jakovljević, Martinović, Simeunović, Zeljković, Peco, Obradović, Janković, Ostojić, Bajić, Đurić.

Zrinjski: Kozić, Peko, Tomić, Čolić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Katanec, Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.