Bivši napadač Rome tvrdi

"Džeko je poput Batistute"

Edmir Škorić

Bivši napadač Rome Abel Balbo smatra da je Edin Džeko poput Gabriela Batistute.

Balbo je također Argentinac, a za Romu je igrao u periodu od 1993. do 1998., te od 2000. do 2002. godine.

"Džeko pokazuje da ima kvalitet. Ne govorimo samo o golovima, on doprinosi ekipi i asistencijama. Pogađao je ponekad lake golove, ali je pomagao Romi da osvoji tri boda, kao protiv Intera i Napolija, te je dao odlučujući gol protiv Sassuola", rekao je Balbo, dodavši:

"Može postići još dosta važnih golova i na dobrom je putu. U zadnjih nekoliko utakmica uradio je neke sjajne stvari koje nije radio prije, a koje napadač mora da radi".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za kraj, Balbo je Džeku uporedio sa svojim sunarodnjakom Batistutom.

"Pomaže Romi, u tom smislu zaslužuje da ga se poredi sa Batistutom, iako su njihove karakteristike različite. Bati je bio nepogrešiv u kaznenom prostoru, ali Džeko se popravlja, samo je bitno dati mu povjerenje", dodao je Balbo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.