Silvano Martina za italijanske medije

"Ako Džeko nastavi igrati ovako, Roma će osvojiti Scudetto"

Kapiten naše fudbalske reprezentacije Edin Džeko igra kao preporođen ove sezone u dresu Rome.

Džeko je na startu nove sezone u Seriji A nezaustavljiv za protivničke odbrane pa je nakon deset odigranih kola postigao isto toliko golova.

Time je izjednačio i rekord legendarnog napadača Rome Gabriela Batistute koji je isti učinak imao u sezoni 2000/01. 

Riječi hvale za bh. Dijamanta imao je i agent Silvano Martina koji poručuje da Džeko može još bolje od ovoga.

"Prva sezona u novoj ligi uvijek može biti veoma nezgodna. To je za mnoge tako, pa je tako bilo i u Džekinom slučaju", rekao je Martina pa je otkrio i neke ponude koje su stigle za Džeku prošlog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inter je imao želju da ga angažuje, ali nisu imali novca za tu investiciju. Na kraju su se odlučili da zadrže Icardija. Bile su ponude iz Engleske i Kine od po 30 miliona eura, ali Džeko je htio da ostane u Romi i da pokaže svoje vrijednosti. Napravio je puno u predsezoni, a za sada je postigao deset golova u Seriji A, ali može još više. Ukoliko ovako nastavi, Roma ima veliku šansu da osvoji Scudetto".

Podsjetimo da narednu priliku za postizanje 11. gola ove sezone Džeko ima u nedjelju kada će Roma igrati u gostima kod Empolija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.