KŽK Čelik ostao bez najbolje igračice

Aida Kalušić nova igračica slovenskog Triglava

Dino Kurbegović

Jedna od najboljih košarkašica Čelika Aida Kalušić (29) karijeru će nastaviti u slovenskoj ekipi Triglav. Ekipa Čelika u ovoj sezoni ne nastupa u Međunarodnoj regionalnoj ligi, već samo u domaćem šampionatu tako da se iskusna, bivša reprezentativka BIH odlučila promijeniti sredinu.

Naime, za njene usluge su interes pokazali iz Triglava, a Kalušić nije mogla odbiti ponuđene uslove, te je odlučila pristupiti slovenskoj ekipi. Njen debi u novoj ekipi očekuje se već predstojećeg vikenda. Kalušić je u karijeri igrala za dosta klubova u našoj zemlji i inostranstvu, a posljednje nepune četiri sezone je nastupala u dresu matičnog kluba, Čelika.

Aida je kao kapiten u protekle tri sezone predvodila ekipu do dvije uzastopne duple titule, te u prošloj do titule pobjednika Kupa, a nelegalnom Odlukom Upravnog odbora košarkaškog saveza BIH bila im je uskraćena mogućnost da odbrane i titulu prvaka države.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Odlaskom Kalušićeve u Triglav mlada ekipa Čelika će izgubiti igračicu koja je svojim iskustvom mogla pomoći ovim mladim djevojkama, ali finasijska situacija u kojoj se nalazi KŽK Čelik nije takva da su mogli zadržati dugogodišnjeg kapitena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.